Over ons

Hoe helpt de Ben Heart Foundation met helpen?

Sinds 2003

De Ben Heart Foundation is opgericht in 2003 door Ben en Ineke Kratzsch. Zij hebben de algemene leiding van de Stichting BHF.

Samen met hun Special Friends en vrijwilligers organiseert Ben Heart vele culturele optredens zowel in Nederland als ook in Indonesië om de liefde van de muziek door te geven dmv samenzang met de kinderen en het geven van workshops. Hierdoor willen zij de culturele erfenis behouden.

Kitamari 2020 30

Ineke coördineert de PR, de stand van de BHF op de Pasars en Kumpulans, geeft leiding aan de vele projecten, organiseert groepsreizen en thema-avonden. 

Alle opbrengsten hiervan gaan naar de Foundation. De Specials Friends, sponsoren en de vele bedrijven zijn de wonderolie die de motor van de Ben Heart Foundation draaiende houden. Zij ondersteunen en helpen de Ben Heart Foundation liefdevol daar waar nodig is, want alleen kun je bijna niets! 

Dus zijn wij heel trots en blij met hen.

Kinderhuis Grace New Roof 2020 24

Minimaal 4 maanden per jaar zien Ben en Ineke er persoonlijk op toe, samen met hun Special Friends en het Baliteam, Ibu Yani en Nonja Hana dat alles op de plek komt waar het hoort. Zij bezoeken de verschillende projecten en families die om hulp van de BHF hebben gevraagd. Het Baliteam heeft de supervisie over de projecten als Ben en Ineke in Nederland zijn. 

Dit team controleert, faciliteert en organiseert de bezoeken aan de gezinnen, scholen en projecten. Op dit moment coördineert het team de inkoop en het uitdelen van 1100 voedselpakketten aan de ouderen, gezinnen en kinderhuizen op Bali en Java. Door de Covid 19 pandemie hebben 80% van de mensen geen werk meer, dus geen inkomen en geen eten.

Alleen kan je weinig, samen heel veel!

Wat is er zoal gerealiseerd sinds 2003? Zie onze geweldige prestaties!

Nieuwe huizen voor de families in Marwi, Kake, Syifa, Yuliana in Kuta en Sanur. Het Gracehuis is verbouwd en nu voorzien van een nieuw dak, keuken, vloer, douches, slaapkamers, meubilair en ook het Familiehuis, opgezet voor dakloze families, is helemaal opgeknapt.

Betaling van ziekenhuiskosten en medicatie van ernstig zieke of gehandicapte kinderen waarvan de ouders deze kosten niet kunnen betalen

Muziekvoorzieningen voor het Gracehuis en de kinderhuizen van Elisama op Bali zoals: workshops, muziekinstrumenten zoals gitaren, djembé, keyboard om samen muziek te maken en samen te zingen.

Verstrekken van: meubilair, bedden, matrassen, lakens, gaskomfoor en gasflessen, kleding, schooluniformen en voorzieningen in het levensonderhoud (vitamines, levensmiddelen) voor de kinderhuizen.

Financiële ondersteuning van gezinnen met kinderen en gezinnen met kinderen die een beperking hebben.

Ondersteuning van Jembatan Senang in Candidasa, een project/school voor kinderen met verstandelijke- en fysieke beperkingen (zoals schooltassen, verzorgingsproducten)

Speeltoestellen en schoolkleding voor de kinderen van Jembatan Senang, kinderhuis en gezinnen.

Aanbieden van scholing of educatie en het stimuleren van het volgen van speciale opleidingen.