Share on Facebook Facebook

Hallo Donateurs, Special Friends, en belangstellenden,

Door de ernstige ziekte vorig jaar 22 september 2017 van onze zanger/voorzitter Ben Heart hebben wij vorig jaar geen nieuwsbrief gestuurd en ook de jaarlijkse Friends For Friends moeten annuleren.   Het goede nieuws waar we dan nu ook mee beginnen is dat het met BenHeart weer helemaal goed gaat na zijn open Heart operatie. Dank u wel voor alle mooie kaarten, bloemen, en attenties op allerlei wijze die hij van U mochten ontvangen. Wij zijn God dankbaar hiervoor.   Ook danken wij U voor het vertrouwen, en de donaties van de vele bedrijven, stichtingen, kerken, en donateurs voor hun Financiële bijdragen, en/of daadwerkelijke hulp tijdens onze evenementen die de stands bemannen voor verkoop en loterij, Een geweldig Team hebben we, waar we erg dankbaar en blij voor zijn!

Benheart Home 2

1 februari 2018 zijn wij vertrokken naar Bali voor de genezing van Ben maar ook onze hulpverlening daar waar nodig was, en vielen gelijk met de neus in de boter, want in ons kinderhuis Grace troffen wij de 21-jarige Echa ernstig ziek aan. Echa Prinz had begin december 2017 haar been gecompliceerd gebroken, maar de leiding van het kinderhuis zag niet de ernst in van deze breuk en geloofde de plaatselijke dokter die vertelde dat een verbandje en massage de breuk weer op haar plek zou brengen, ook had men het geld niet om het ziekenhuis kosten te betalen, en de operatie. Daar het om een gecompliceerde breuk ging, had Echa erg veel pijn, en verslechterde haar situatie! Toen wij in februari aankwamen hebben wij haar gelijk opgehaald uit het Grace kinderhuis en naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn een grote operatie onderging, en daarna heeft Echa bij ons thuis 6 weken gerevalideerd. Het was gelijk een grote aanslag op ons budget deze onverwachte kosten, maar dankzij o.a. donateurs uit Spakenburg/Apeldoorn   is dat ook helemaal goed komen, en Echa kan gelukkig weer lopen dankzij deze snelle actie van ons. Er is een tetaniumplaat in haar bovenbeen gezet, een we waren net op tijd vertelde de dokter anders had Echa nooit meer kunnen lopen. Hanna (onze contactpersoon van Gracehuis) en Yani hebben goed onderhandeld in het ziekenhuis en zij is geopereerd uiteindelijk in het Bros Ziekenhuis in Denpasar., en daar waren ook de wekelijkse na controles, waar de chirurg zijn gage hiervoor niet in rekening bracht toen hij het verhaal van Echa hoorde.

Wij ontmoeten die tijd ook het gezin van Papa, Mama, Johanna(16),Pianist,(12),Gideon ,(10) Melodie(6),en baby Prima(1 maand)die dakloos waren omdat Vader geen werk kon vinden, werd de huur van hun  kosthuis opgezegd en stonden zij op straat, optie was een hutje van golfplaat ergens bouwen, maar in overleg en zoektocht  met onze  vaste contact persoon YANI  die op Bali woont en voor ons alles controleert, vonden wij een al wat ouder huis in Denpasar, deze is door de BenH Foundation gehuurd en gedoopt als FAMILYHUIS BEN HEART  het huis  met sl-4 kamers, en keukenblokje ,toilet en douche. De kamers met zijn allen een lik verf gegeven, matrassen, vloerkleed Gastel en een koelkast en een kast gekocht in elke kamer en dit gezin heeft nu ook een dak boven hun hoofd, de kinderen gaan nu allemaal via BH Foundation naar school. Ook mama Putu en dochter Mayca die door ons worden ondersteund verblijven hier met regelmaat. Met hun gaat het steeds beterdoor hun maandelijkse hulp! Echa is daar na haar revalidatie bij ons thuis, ook hier gaan wonen, gaat ook naar school en ervaart de warmte van een familie hebben in het BenHeart Familiehuis!

Regelmatig logeren in het familiehuis ook moeders, en/of vrouwen die door omstandigheden geen dak boven hun hoofd hebben.

En zo konden wij wederom helpen met helpen daar waar nodig is. Het huis willen wij 2019 gaan renoveren, met een echte wc, douche, en keuken! Zodat de basis behoefde schoon zijn.

Allemaal hebben zij ook kleine bijbaantjes, waarmee zij hun eigen eten en Electra betalen.

De stimulatie is dat zij een baan gaan vinden, of naar school gaan, Dit wordt gecontroleerd door Yani, en zo nodig krijgen zij rijst, enz. Ook worden zij met regelmaat opgezocht door onze donateurs, die dan ook etenswaren mee nemen!

Het Grace kinderhuis liep na de grote verbouwing geweldig goed, en wij konden hun steeds zelfstandig laten functioneren, Hanna kreeg ook een laptop zodat zij alle namen en persoonsgegevens van de Gracehuis kinderen kon invoegen, en ook erg leerzaam voor Hanna dat zij dit via haar Laptop die zij kreeg kon gaan leren, en dat werkt geweldig! Dank aan onze Ned.  Sponsors die deze aan ons hebben gegeven. 7 september 2018 kregen wij een verschrikkelijk bericht dat de moeder/pastor van Gracehuis Fin Signal plotseling aan een longziekte op 54-jarige leeftijd is overleden. Wat een drama voor deze toch al beschadigde en getraumatiseerde kinderen. Er is heel veel contact met Hanna geweest, en zij neemt de zorg voor de kinderen, met steun van de BH Foundation over. Dit zal zij samen met de moeder en de broer van Fin, gaan doen. Natuurlijk gaan wij dit kinderhuis wederom helpen om te blijven voorbestaan met vooral gelukkige kinderen. Dit kunnen wij allemaal dankzij de inzet van onze Donateurs, Sponsors, Special Friends, en onze zanger BenHeart. Helpen met helpen blijft Heart nodig lieve mensen. Blijf ons dus a.u.b. ondersteunen met ons werk in Indonesië.

We hebben ook ons jaarlijkse bezoek gebracht aan het schooltje Jembatan Senang in Candidasa die ook door de BHF worden ondersteunt, dit jaar hebben ook zij een Laptop voor de juffen gekregen zodat zij de leerstof voor deze kinderen met Downsyndroom, Autisme ect beter kunnen voorbereiden. Gezamenlijk hebben wij de jaarlijkse Stranddag met alle leerlingen gevierd samen met de groep Special Friends, wat altijd een groot feest voor ze is zeker als Ben zijn gitaar pakt en met ze gaat zingen Burung ka ka Tuah.

We hebben ook Het Gezin van Eva kadek (14) die zwaar verstandelijk beperkt is bezocht.   De  Moeder Nyoman draagt alleen de zorg   voor Eva Kadek samen met broertje Komang(10)  en ook hun  extra verwend met kleding ,lakens en voedsel, en zij krijgen ook maandelijks een toelage om van te leven/eten  van de BH Foundation , dat is nog steeds hart nodig want anders kan zij de zware medicatie voor Kadek niet kopen, en werken is onmogelijk als Kadek thuis is, i.v.m. vallen en agressie/ epileptische aanvallen  en agressie naar andere toe , die hij door zijn beperking niet onder controle heeft, Kadek was wederom gevallen en had de tanden door de lip gezicht kapot, knie geschaafd, zo triest!   Dochter Evi die vorig jaar is getrouwd woont nu samen met haar man op een andere kampong en is dit jaar mama geworden van een prachtige Dochter. Fijn dat zij na haar opleiding een goede baan heeft.  Waar zij nu ook nog steeds werkt, zo hebben wij ook een beetje eer van ons werk en U van uw hulp! Ook een bezoekje gebracht aan de klasgenoot van Eva kadek, Komang, die ook in bittere armoe in de sawa woont, kleding en voedsel gebracht.

In April heb ik samen met Yani en Hanna onze jaarlijkse feestdag/ verwendag georganiseerd voor alle kinderen van het Gracehuis, en Familiehuis. We zijn naar het zwemparadijs geweest op deze jaarlijkse verwendag die wij voor al onze kinderen al 10 jaar organiseren. Samen met totaal 40 kinderen, Yani, Hanna en ook samen met de sponsors van Madjoe Asli die ook aanwezig waren op deze dag en ons gelukkig goed hebben geholpen!  Want het is wel een hele klus hoor!  Maar we hebben ze een geweldige dag kunnen geven, Veel gelachen, gesnoept, gezongen. En na het zwemmen allemaal heerlijk nasi goreng met kip en natuurlijk een ijsje gegeten. Dit is een korte samenvatting van wat we deze maanden op Bali hebben gedaan. De portemonnee was helemaal leeg, en dat is goed, want daar was de Donatie die u gaf ook voor bedoeld.  In Nederland zijn we gelijk begonnen met de vele optredens van Ben Heart, en vele evenementen waar wij met een kraam met loterijverkoop en snuisterijen de kas mogen spekken. Daar komt bij dat door de aardbeving op Lombok wij verschillende hulpaanvragen kregen. We zijn gelijk in actie gekomen, tijdens het optreden van BenHeart in augustus op pasar Istimewa in Dordrecht Door een grote Collectebus 3 dagen de pasar rond te laten gaan, Dit leverde 1200 euro op dit mede dankzij inzet Silvia Elders en Pia en Cola Bleeker.

Dit geld is gelijk omgezet in Waterfilters, en 80 veldbedjes, zeilen voor onze Special Friends Sven, Aad, en Willem van Schoonwater, en voor kinderhuis van Chaim Fetter voor de eerste noodhulp. Want de Ben Heart Foundation probeert daar te zijn waar nodig is!!!

Januari vertrekken wij zelf wederom naar Bali, en gaan daar onze kinderen wederom bezoeken, en ook de kids op Lombok gaan wij bezoeken en helpen waar het nodig is

Dit is ons verslag van 2018, Nogmaals Dank voor uw ondersteuning

Lieve Groeten van Ineke en Ben Heart Foundation Team Contact us