Ben-Heart werd geboren op het mooie eiland Sumatra in de plaats Palembang en kreeg van zijn moeder de naam Bernhardt. Als 7-jarige jongen is zijn familie naar Nederland gekomen, en in Apeldoorn gaan wonen. Daar ontwikkelde hij zich als een talentvolle voetballer, wat dan ook resulteerde om op 17-jarige leeftijd een contract bij de Voetbalclub A.G.O.V.V. te krijgen.

Ben Heart Blog

Door een ernstige ziekte kwam helaas een eind aan zijn voetbalcarrière, maar Ben ontwikkelde nieuwe kwaliteiten. Hij had van Ineke, zijn vrouw, een gitaar gekregen en in de 9 maanden dat hij plat moest liggen, ging hij via een spiegel boven het bed,  fanatiek de eerste akkoorden leren. In 1980, nadat het met zijn gezondheid beter ging, had hij zijn eerste kennismaking met Carel Kdise, die een goede vriend werd. Deze  vroeg of hij als slaggitarist bij de C&W-groep Jamboree kon spelen. In deze groep begon Ben’s zangstem zich steeds beter te ontwikkelen Helaas na  6 jaar heeft hij de band moeten verlaten omdat zijn gezin hem nodig had.

In oktober 2002 waren zijn ouders 50-jaar getrouwd en daar ging hij weer op de planken, en ditmaal alleen, hij genoot er van dat hij mensen blij kon maken met zijn muziek. Ben kreeg daarna van alle kanten optredens aangeboden en dit heeft hem overgehaald om het met een Solocarrière te proberen.!

Een goed begin is het halve werk, dus eerst een CD gemaakt, zodat Nederland kennis kon maken met Ben-Heart. Op de CD(2002) met de naam” UNFORGETTABLE”, staan de nummers die Ben al lang op zijn verlanglijstje had staan, en ook een duet  met zijn zoons Roloff en Christian.

De CD werd goed ontvangen, en in 2004 nam hij in Bali de singleCD op met  “Heb je Saté voor Mij”, wat op de pasar meestal in een polonaise resulteerde.

De 2e CD kwam in 2005 met als titel  “HELLO MY FRIENDS”. ,2007; CD Sio Mama E en zijn eerste DVD die in Bali is opgegenomen door Nusantaraprod.,2010 CD I.m Coming home en DVD Selamat Datang ook opgenomen in het mooie Bali , en in 2013 CD Dansa Dansa

In 2002 werd ook de Ben-Heart Foundation opgericht ,wat betekent dat de gage van Ben rechtstreekt naar de BenHeart Foundation gaat  , dit zal worden gebruikt voor renovatie en scholing kinderhuis Grace, onderhouden van diverse gezinnen met een ernstig ziek kind,of met een verstandelijke beperking, het schooltje Jembatan Senang waar kinderen met meervoudige beperkingen nog veel leerstof krijgen of trainingen in  koken,enz.  En niet te vergeten de jaarlijkse stranddag voor al onze sponsor kids en dat waren er dit jaar(2016) 200 die spelen,dansen,eten en vooral blij zijn.

U kunt Ben Heart tegen komen tijdens zijn optredens  op Pasar Malams, Festivals, Indische –avonden, personeelsfeesten , en bruiloften, en begrafenissen.Maar de eerste drie maanden van het jaar treed hij op in Indonesie, en tevens is hij daar aan het werk bij zijn projecten samen met zijn vrouw Ineke en vele Special Fans/Friends

2013  Ben Heart uitgeroepen als populairste Indische/Molukse zanger van dit jaar. Onderscheiding met een prachtige award

Van elk optreden probeert hij echt een feest te maken voor het publiek. Want dat is waar hij het meeste van ”geniet”, mensen blij te maken met zijn muziek. Hij doet dat ook als een ware entertainer, met daarbij een enorm warm stembereik.! En bedenk, Ben zingt vanuit zijn Heart.