Foto: Anne Pera. (2019)

In 2019 hield Lionsclub Bronckhorst de eerste Bronckhorster Mosselparty in de Innovatieloods in Vorden.

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst houdt dit jaar het Bronckhorster Mosseldiner in samenwerking met meerdere restaurants in de hele gemeente Bronckhorst, op 12, 13 en 14 november. De netto opbrengst van deze actie gaat zoals altijd naar goede doelen dichtbij en veraf.

Goede doelen
Internationaal doel is de Nederlandse Stichting Ben Heart Foundation. De stichting biedt hulp aan de armlastige en hulpbehoevende bevolking van Indonesië, door ondersteunen van kleinschalige projecten op Bali (Indonesië), zoals huisvesting of renovatie van huizen, basisvoorzieningen, medische zorg en scholing en muziekoptredens voor kinderen.
Regionaal/gemeentelijk doel is Stichting Radio Ideaal. De lokale radiozender bestaat dit jaar dertig jaar. Ongeveer zeventig vrijwilligers zijn elke week aan het werk. Ideaal zendt uit in de gemeente Bronckhorst en sinds kort ook Lochem en spreekt nu van de omroep van de Achterhoek.
Lokaal doel is Stichting Present Bronckhorst. Zij zet zich in voor de kwaliteit van een samenleving door om te zien naar de zwakken en daar iets voor te betekenen. Present brengt mensen die willen geven in contact met mensen die hulp goed kunnen gebruiken en bouwen zo mee aan een leefbaar Achterhoek. Authentiek Noaberschap in een nieuwe, eigentijdse jas.